Tengelyek

12 - 01. ábra A Tengelyek egybeírva a későbbi Máriaság diagramal, hiszen úgyis együtt működtetjük őket (saját elgondolás)

Feltámadás-Ítélet Kos - Mérleg. Itt érthető meg, miért is követi ítélet a feltámadást.

Bűnbeesés-Bűnhődés Bika - Skorpió. A bűn zsoldja a bűnhődés! Pl.: ha a Bikában vágyainknak engedünk, vagyis a Skorpió típusú testiséget nem a megengedett korlátok közt tartva működtetjük, a Skorpiófarok-fullánk/Kígyó-méregfog önsebző eszközzé válik.

Magság-Élet Ikrek - Nyilas. Magság az Ikerműködés legjava, mert a küzdelemnek a másikért való önfeláldozó magatartás a lényege, hiszen felismerem, hogy egyek, sőt Egyek vagyunk! Ugyanennek a szerep­kőr­nek másik oldala a megkülönböződés/magkülönböződés is, ahol a jobb, ez itt az alázatosabb és tiszta­szí­vűbb, emelkedhet feljebb.

Teremtés-Születés Rák - Bak. A teremtés testiségének, földi síkú működtetésének következménye a születés.

Királyság-Uralkodás Oroszlán - Vízöntő. A királyság uralkodásban testesül, ami őrködést, megtartást/magtartást jelent. Az úR > őR szókapcsolat a mutatója.

Átváltozás-Halál Szűz - Halak. Az átváltozás mindig halálon keresztüli. A Szűz a rendeződés közege is lehet, hiszen rendet vág az arató. A halál arat.

Ítélet-Feltámadás     Mérleg - Kos. Az átváltozást és a halált is mindig ítélet követi, de ennek mindig valamilyen szintű feltámadás a következménye.

Bűnhődés-Bűnbeesés Skorpió - Bika. A bűnhődést az élet követi, mert aki megtért a bűn útjáról (legalább arról az egy bűnéről, ami éppen aktuális), az életet nyert, míg a többiek még halottak.

Élet-Magság Nyilas - Ilkrek. Az élet adást születés követi, ha pedig ez az előbb említett életre térés, akkor újjászületés. Ennek megjelenési formája a Magság, a Magyarság[1].

Születés-Teremtés Bak - Rák. A születés következő lépcsőfoka az életadás, mely a teremtés lényege. ezért kell mindenkinek egyesülnie Istennel, vagyis teremtővé kell válnia.

Uralkodás-Királyság Vízöntő - Oroszlán. Akkor uralkodhat, hiszen akkor őrködik majd, hogy csak világosság legyen önmagában is, mert csak azt érdemes, és kell, kiárasztani a többiekre.

Halál-Átváltozás Halak - Szűz. De mindehhez szükséges, hogy az ego meghaljon, hogy átváltoztasd magadban a gondolkodásodat, hogy megváltozhasson a beszéded és a viselkedésed, hogy megszülethessen benned az Isten-i én boldogsága. Hogy végre feltámadhass!

 

A tengelyhez tartozó dekanátus tengelyek

 

Feltámadás      - Királyság              - Élet

Bűnbeesés      - Átváltozás             - Születés

Magság             - Ítélet                      - Uralkodás

Teremtés          - Bűnhődés           - Halál

Királyság          - Élet                        - Feltámadás

Átváltozás         - Születés               - Bűnbeesés

Ítélet                   - Uralkodás          - Magság

Bűnhődés         - Halál                  - Teremtés

Élet                    - Feltámadás       - Királyság

Születés            - Bűnbeesés       - Átváltozás

Uralkodás         - Magság             - Ítélet

Halál                  - Teremtés          - Bűnhődés

 

A Máriaság tengely és a hármasságok

 

Az eddigieket összekapcsolhatjuk a Máriaság (a nőség) három fázisával:

Leány             jegyes            anya

Hiszen Ő (és rajta keresztül minden nő megélheti ezen állapotokat!) az Atya leánya, a Szent Lélek jegyese, és a Fiú anyja (Szűzanya)

Ha az eddigiekhez hozzárendelem a zodiákus „tengelyeket” igen figyelemre méltó összefüggések tárulhatnak fel.

Néhány dolgot leolvasnék most az ábráról a teljesség igénye nélkül:

A teremtés-születés tengelyre írható MÁRIASÁG-on fordulnak meg a dolgok. Nem véletlenül, hiszen Ő szülte a Megváltót.

Középre a jegyes kerül, és valóban jegyet vált az isteni létsíkokra aki a Szent Lelket megkapja.

A leánynál jelentkező bűnbeesés-átváltozás tengely a lányság elveszítésének (ala­csony) módját és állapotát jelölik.

Az anya szintjén jelentkező bűn­hő­dés-halál tengelyt csak a Szűzanya-ság szintjére emelkedő lélekkel, szellemmel és tettel lehet meghaladni.

Azt is leolvashatjuk ábránkról, hogy a leányság és az anyaság a bűnbeesés - bűnhődés és a halál - átváltozás tengelyeken mintegy átfordul. Ez az állapotok minőségbeli változását is jelzi.

 


[1]Így kell minden egyes Élőléleknek magyarrá lennie!!! Ez nem nacionalizmus, nem sovinizmus, de égi működtetésű törvényszerűség.

Szavazás
Hogy tetszik az új weblapom?
Nagyon szép!
Jó lesz, csak töltsd meg tartalommal.
Nem rossz.
Nekem is kell ilyen!
Tehetséges vagy, ez nem kérdés...
Diavetítő