A lélek felemelkedése a feladathoz

 

04 - 02. ábra az élőlélek feladata és a lélek emelkedés viszonya

Ha visszaesel, a bukás mértékétől függően alakul a SŰLLYEDÉS PONT. Ez a legalsó állapotot mutatja. Közben jönnek az egyre erősödő JELEK, mutatva merre menj, de te nem „veszed” ezeket. Telik az idő és te még mindig STAGNÁLSZ. Egyszerre felismered a jelet, megérted üzenetét és változni, változtatni akarsz, Istenhez fordulsz, felismered, elismered bűnödet és egyre inkább eltávolítod magadtól. A megbánás is egyre mélyebb. KÍNLÓDSZ, sírsz, mert átérzed tetted súlyát. Közben emelkedsz, mígnem eléred az OPTIMUM PONTOT. Lehetséges, hogy a Lélek gyorsabban emelkedik, tetteid ezt még nem követik.

A feladatteljesítés azonban azonnal bekövetkezik, mihelyst a lélek az adott feladathoz tartozó emelkedés 100 %-ához ér. Ez a feladat teljesítve, jöhet a következő. A feladatok nagysága változó, de mind egyaránt fontos.

Isten nem büntet! Jeleket ad, mutatva merre menj. Ezek egyre erősebbek, egyre „keményebbek”, hogy vedd már észre, nem a jó irányba mész! Isten maga a szeretet, irgalom. igazság, kegyelem! Isten szeretete mindenkié egyformán, de ez a szeretet nem tolakodó, csak azzal érezteti aki ezt kéri, aki felé fordul. (Azért a többieket is szereti, csak vár amíg azok felismerik, hogy szükségük van rá, és felé fordulnak.)

Isten irgalma nyilvánul meg akkor ha nem fordulsz felé , de valaki imádkozik érted. Ekkor több, nagyobb segítséget kapsz a felé forduláshoz, megkönnyítheti a jelek felismerését és a döntésbe is besegíthet.

Isten kegyelme többek közt az újraszületés is. Könnyebb helyzetekbe helyezhető. Addig-addig könnyítődik helyzete, míg túl nem jut az adott feladaton.

Szenvedéseid, kínlódásaid saját (helytelen) döntéseid következményei, csak és kizárólag magad okozod őket magadnak. Ha visszaesel, a bukás mértékétől függően alakul a süllyedési pont.

 Ez a legalsó állapotot mutatja. Közben jönnek a jelek, egyre erősebben, de te nem „veszed” ezeket. Telik az idő és te még mindig stagnálsz. Egyszerre felismered a jelet, megérted üzenetét, Istenhez fordulsz, el/felismered bűnödet és egyre jobban eltávolítod magadtól. A megbánás is mélyebb. Kínlódsz, sírsz, fizikailag is rosszul vagy, mert átérzed tetted súlyát. Közben emelkedsz, mígnem eléred az optimum pontot. Lehetséges, hogy a lélek gyorsabban emelkedik, tudatoddal, tetteiddel nem tudod követni. A feladat teljesítés azonban azonnal bekövetkezik, mihelyst a lélek az adott feladathoz tartozó emelkedés 100 %-ához ér. Ez a feladat teljesítve, jöhet a következő!

A feladatok nagysága változó, de mindegyik egyaránt fontos, ki nem hagyható egy sem!

Szavazás
Hogy tetszik az új weblapom?
Nagyon szép!
Jó lesz, csak töltsd meg tartalommal.
Nem rossz.
Nekem is kell ilyen!
Tehetséges vagy, ez nem kérdés...
Diavetítő