Nemzőképességünk az utód életre hívását szolgálja, csak és kizárólag ez a funkciója. (Mert képes vagyok ölni, azért még -általában- vétek, ha ölök!)

Ha én valóban Istent szolgálom, akkor mindent csak az Ő akaratából szabad tennem, így képességeimet is csak akkor használhatom, ha Ő kéri ezt tőlem, ha jelet ad erre. A fentiek az emberi működés egyik legmagasabb szintjére vonatkoznak. A Biblia nem véletlenül tanít –megint csak több szinten– e kérdésről is. Általában a nőtlenségre buzdít, de megengedi és szabályozza a házasságot, és megengedi egy alacsonyabb szinten a válást is. Amit közvetve mond: ha én Istent szolgálva jézusi életet élek, mindenkit szeretve az isteni szeretetet érzem, élem, közvetítem, akkor a családban sem kell szexuális érintkezés, mert a lélektől lélekig érő szeretet kisugárzás több minden testi kapcsolatnál, de ezt csak az érti meg, aki már átélte, mert elmagyarázni egy érzést nem lehet. Ha gyermekáldás kell, tiszta életünkkel azt is megkaphatjuk: akár a férfi biológiai közreműködése nélkül is ad Isten gyermeket az asszony méhébe. Így, nem is akárkit: Jézus, Budda és Melkisedek, de Mária is, egyaránt így születtek!

Vagy egyáltalán nem kell gyermek többé, mert az Élőlelkek feltámadnak, és a feltámadott test más minőségű, még ha Jézus anyagivá is tette néha.

 

A házasságon kívüli szexualitás, sőt a házasságban történő kéjelgés, vagy pláne perverzitás is azért vétek, mert nem gyermekáldásért, hanem csak az élvezetért történik, sőt nem is lehet gyermek belőle, ezért az isteni akaratot eleve megpróbálom kizárni saját vágyaimat helyezvén előtérbe.

Ide tartozik a leszbikusság, a homoszexualitás, a biszexualitás is.

A szex nyilvános művelése különösen vétkes, mert mást is vétekre csábítván, nagy karmikus terhet ró elkövetőjére is. (Ide tartoznak az újságos bódék kirakatai, de ma már a reklámok java is, nem beszélve a filmipar termékeiről!)

Ebből persze következik, hogy az ilyen hajlammal élők, ha magukat minden szempontból egyenlőnek akarják kikiáltani, szintén Isten ellen vétenek.

Ezeket a hajlamokat éppen úgy le kéne tudni gyűrni magunkban, mint például indulatainkat, félelmeinket.

Természetesen nem könnyű a dolog, ám ha valóban Istent találtuk meg, Vele könnyebb lesz! Persze ettől még nekünk kell megtennünk!

Nem az a legnagyobb baj, ha szándékolom, de még nem megy, hanem az, ha nem is akarom!

Szavazás
Hogy tetszik az új weblapom?
Nagyon szép!
Jó lesz, csak töltsd meg tartalommal.
Nem rossz.
Nekem is kell ilyen!
Tehetséges vagy, ez nem kérdés...
Diavetítő